امور مالياتي،حقوقي، ثبتي، اظهارنامه امور مالياتي،حقوقي، ثبتي، اظهارنامه .

امور مالياتي،حقوقي، ثبتي، اظهارنامه

نحوه ثبت برند

يكي از نكات مهمي كه در مورد ثبت برند بايد بدانيد، طبقه بندي محصولات است. با دسته بندي فعاليت قوانين خاصي براي طبقات مختلف اعمال مي شود و بر اين اساس، امر نظارت بر توليدات، كاري آسان تر خواهد بود.

در ثبت برند، توليدات مختلف را بر اساس شباهت هاي خود، در طبقات يكسان قرار مي دهند. تعداد اين طبقات را مي توان بر اساس درخواست موسس شركت و در صورت داشتن شرايط لازم تغيير داد كه اين امر هم نيازمند صرف هزينه مي باشد.

شما بايد بر اساس حدود (۴۵ طبقه) و با توجه به شباهت كالاي خود به آنها، طبقه مورد نظر خود را انتخاب كرده و در اظهارنامه ثبت برند مشخص نمايند.

طبقات شامل اين موارد هستند:

1. طبقه مواد شيميايي_ صنعتي_ آزمايشگاهي_ مواد شيميايي كاربردي در عكاسي_ كشاورزي_ چسب هاي صنعتي_ نگهدارنده هاي موادغذايي_ رزين هاي مصنوعي_ تركيبات استفاده شده در دباغي_ مواد اطفاء‌ حريق_ موادي كه در لحيم كاري و آبكاري به كار مي روند و...

نكته:وقتي يك شركت توليدي داراي طبقه مواد شيميايي_ صنعتي است و اين نكته را در برند خود ثبت مي كند،‌ مابقي شركت ها حق فعاليت در اين زمينه را نخواهند داشت.

2. لاك ها_ رنگ ها_ روغن ها_ مواد ضد زنگ_ چاپگر ها_ صمغ هاي طبيعي_‌ ورق هاي نقاشي_ موادي كه تثبيت كننده رنگ هستند و... جزء‌ طبقه دوم محسوب مي شوند.

3. اين طبقه، شامل بيشتر مواد آرايشي و بهداشتي مي شود.

4. خدمات نيز در دسته هاي مختلفي همچون: خدمات ساختماني_ تعميرات_ نصب _ خدمات مربوط به بيمه و امور مالي_ پولي قرار مي گيرند.

طبقات (34_1) مختص محصولات و كالاها است و (طبقات 45_ 35) مخصوص خدمات هستند.

نكته: هر كدام از اين موارد،‌ زير شاخه هاي متعددي نيز دارند كه ممكن است،‌ فعاليت شما، جزء آن زير شاخه قرار گيرد.

 

اظهارنامه مالياتي چيست؟

دركشورما ، ماليات به دو صورت خوداظهاري يا علي الرأس محاسبه مي‌گردد. در روش خوداظهاري شخص حقيقي يا حقوقي خود اعلام مي‌ كند كه چه مقدار درآمد داشته و چه مقدار بايد ماليات پرداخت نمايد ، بدون آن كه  ‌كارشناسان سازمان امور مالياتي در محاسبه و دريافت ماليات ، دخالتي داشته باشند. به اين منظور، اظهارنامه ‌اي را تحت عنوان اظهارنامه مالياتي تكميل كرده كه شامل كل درآمدها و كل هزينه و استهلاك و حقوق كارمندان مي ‌باشد و پس از كسر معافيت مالياتي ، مبلغ ماليات ساليانه نيز محاسبه مي‌ گردد. در صورت عدم پذيرش اظهارنامه مالياتي يا عدم ارائه به موقع آن به سازمان امور مالياتي ، كارشناسان سازمان امور مالياتي ، به صورت علي الرأس ماليات را محاسبه نموده و به مودي اعلام مي‌ نمايد و درواقع نظر كارشناس سازمان امور مالياتي ، ملاك پرداخت ماليات مي‌ باشد..

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ شهريور ۱۴۰۳ساعت: ۰۲:۱۰:۵۴ توسط:پرند اميني موضوع: نظرات (0)

راه وصول چك برگشتي

راه‌هاي وصول چك برگشتي متعدد و پيچيده هستند و براي كسب اطلاعات در مورد هريك از اين راه‌ها و انتخاب و سريع‌ترين روش باي. راه براي وصول چك برگشتي به سه روش اصلي تقسيم مي‌شود كه در ادامه مي‌توانيد با هر يك از اين روش‌ها آشنا شويد.

وصول چك برگشتي از طريق اداره ثبت

وصول چك برگشتي از طريق اداره ثبت شباهت‌هايي به روش كيفري دارد. براي مثال مهلت برگشت زدن چك با استفاده از روش اداره ثبت براي دريافت حق و حقوقتان تنها شش ماه است. اين بدين معنا است كه فرد گيرنده چك بايد ظرف مدت شش ماه از تاريخ وصول چك، گواهي عدم دريافت وجه را دريافت كند. در اين روش با استفاده از تشريفاتي خاص مي‌توانيد از شخصي كه چك را صادر كرده شكايت كنيد اما نمي‌توانيد هيچ شكايتي از ضامن و ظهر نويس چك به عمل آورديد.

 

وصول چك برگشتي از طريق كيفري

دومين روش وصول چك برگشتي استفاده از روش كيفري است. در اين روش شما بايد به دادگاه مراجعه كرده و لازم است تا ظرف شش ماه پس از تاريخ وصول چك آن را برگشت بزنيد تا بتوانيد اقدامات بعدي را انجام دهيد. 

اگر فرد بدهكار ظرف مدت شش ماه گواهي عدم پرداخت وجه چك را دريافت نكند ديگر نمي‌توانيد چك را با استفاده از روش كيفري وصول كنييد. بايد بدانيد كه در روش كيفري، شما فقط مي‌توانيد از صادر كننده چك شكايت كرده و نمي‌توانيد از ضامن و ظهرنويس چك شكايت كنيد. علاوه بر اين بايد توجه داشته باشيد كه در برخي موارد چك‌هايي با شرايط چك‌هاي سفيد امضا، مشروط، بدون تاريخ، موعددار و چك تضمين را نمي‌توانيد با استفاده از روش كيفري وصول كنيد.

وصول چك برگشتي از طريق حقوقي
روش سومي در ميان راه‌هاي وصول چك برگشتي وجود دارد كه افراد با استفاده از آن مي‌توانند مبلغ چك برگشتي را دريافت كنند و اين راه استفاده از روش حقوقي است. در اين روش شما بايد ظرف مدت ۱۵ روز، ۴۵ روز يا ۴ ماه از تاريخ صدور چك، گواهي عدم دريافت مبلغ را از بانك دريافت كنيد. دليل اين كه مدت زمان متفاوتي براي دريافت اين گواهي اعلام شده، محل صدور چك است. پس از دريافت اين گواهي مي‌توانيد به دادگاه‌هاي مربوطه در حوزه‌ اي كه گواهي عدم پرداخت را دريافت كرده‌ايد، مراجعه كنيد و دادخواست خود را عليه صادر كننده چك تنظيم كنيد. توجه داشته باشيد كه براي تنظيم دادخواست، بايد هزينه آن را پرداخت كنيد و طرح دعواي حقوقي مطالبه وجه چك مستلزم پرداخت هزينه دادرسي به ميزان ۵/۳ درصد خواسته در مرحله بدوي در دادگاه عمومي، ۵/۲ درصد در مرحله بدوي در شوراي حل اختلاف و ۵/۴ درصد محكوم به در مرحله تجديدنظرخواهي و واخواهي است. همچنين بايد بدانيد كه شما مي‌توانيد تمامي چك‌ها را با استفاده از روش حقوقي پيگيري كنيد اما با پيگيري از اين طريق روش كيفري ديگر براي شما غيرقابل اجرا خواهد بود و تنها مي‌توانيد از همين روش براي وصول چك برگشتي خود استفاده كنيد.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۶ شهريور ۱۴۰۳ساعت: ۰۵:۵۲:۲۳ توسط:پرند اميني موضوع: نظرات (0)

انواع ماليات

انواع ماليات در ايران، مي تواند كمي گيج كننده باشد. بيشتر افراد بعد از شنيدن كلمه ماليات، اولين چيزي كه به ذهنشان خطور مي كند، ۹ درصد ماليات بر ارزش افزوده مي باشد كه بر روي بسياري از كالاها و اقلام مصرفي نوشته شده اند. اما داستان زماني پيچيده مي شود كه متوجه شويد ۹ درصد ماليات بر ارزش افزوده، تنها ۱ نوع از انواع ماليات ها در ايران مي باشد!

در كشور ايران، ماليات بر روي موارد مختلفي اعمال شده است كه اگر از آنها اطلاع نداشته باشيد، ممكن است در آينده هزينه هاي سنگيني را به همراه جريمه براي شما به دنبال داشته باشند. در ايران دو دسته بندي كلي براي ماليات در نظر گرفته مي شود:

ماليات مستقيم
ماليات غيرمستقيم
هر كدام از اين نوع ماليات ها، مدل هاي مختلف مالياتي را در زيرمجموعه خود دارند كه در ادامه به صورت كامل شرح خواهيم داد.

ماليات مستقيم

ماليات مستقيم، نوعي از ماليات است كه مستقيماً از درآمد يا دارايي‌هاي اشخاص يا شركت‌ها دريافت مي‌شود. اين نوع ماليات به طور مستقيم از مالكان دارايي‌ها و درآمدها كسر مي‌شود و مسئوليت پرداخت آن به عهده خود اشخاص يا شركت‌ها است. اين نوع ماليات معمولاً به صورت مستقيم از درآمدهاي حاصل از حقوق و دستمزد، سود شركت‌ها، درآمد حاصل از معاملات املاك و مستغلات، ورودي‌هاي ارزش افزوده، ارث و… كسر مي‌شود.

ماليات غير مستقيم
از ديگر انواع ماليات در ايران مي توان به ماليات هاي غيرمستقيم اشاره كرد كه خود در ۳ دسته بندي كلي طبقه بندي مي شوند:

ماليات بر واردات و صادرات يا حقوق عوارض گمركي
ماليات واردات و صادرات كه به نام ماليات گمركي نيز شناخته مي‌شود، ماليات هر كشور بر صادرات و واردات انواع كالاهاي متفاوت است. اين ماليات بر اساس سياست‌هاي كلان بازرگاني هر كشور و شرايط اقتصادي آن تعيين مي‌شود و فارغ از اين كه يكي از روش‌هاي درآمدزايي براي كشور هستند، به جهت حمايت از توليد و صنايع داخلي نيز به كار گرفته مي‌شوند. اين ماليات به طور معمول با توجه به قيمت و ويژگي‌هاي كالا تعيين و دريافت مي‌شود.

ماليات بر مصرف
دولت معمولاً براي خريد برخي از كالاها ماليات تعيين مي‌كند و اشخاصي كه اين كالاها را به طور زياد خريداري مي‌كنند، بايد مبلغ ماليات بيشتري هم پرداخت نمايند. برخي از كالاها مانند بنزين و سيگار معمولاً ماليات غير مستقيم دارند. كالا و خدمات مختلفي ممكن است داراي ماليات غيرمستقيم مصرف باشند، اما معمولا مي توانيد ليست زير را در ميان اين محصولات يافت كنيد:

خريد و فروش الكل طبي و صنعتي
خريد و فروش سيگار
خريد و فروش اتومبيل
خريد و فروش خاويار
خريد و فروش نوارهاي ضبط صوت و تصوير
لوازم الكترونيكي و خانگي
خدمات رستوران‌ها و كافه‌ها
خدمات تفريحي و مسافرتي
لوازم پوشاك و آرايشي بهداشتي
خدمات تلفن همراه و اينترنت
 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۱ شهريور ۱۴۰۳ساعت: ۱۰:۱۳:۵۸ توسط:پرند اميني موضوع: نظرات (0)

راه هاي قانوني وصول چك

براي مطالبه وجه چك روش هاي متفاوتي پيش بيني شده است از جمله مراجعه به دادسرا و شكايت كيفري چك بلامحل يا مراجعه به دادگاه حقوقي و مطالبه وجه چك با دادخواست حقوقي و در نهايت مراجعه به اداره اجراي ثبت و درخواست صدور اجرائيه يا به اصطلاح اجراي چك.

در جواب به اين سوال كه بهترين روش مطالبه وجه چك كدام است، بستگي به نكات زيادي دارد.از اين جهت توصيه ميشود قبل از هر اقدامي براي انتخاب كوتاه ترين روش و بهترين راه وصول چك با يك وكيل متخصص در امور چك و اسناد تجاري مشورت نمائيد. نتايج مختلفي كه از اين سه راه حاصل مي شود عبارت است از :

ممنوع الخروجي
حكم جلب
خسارت ديركرد
حكم محكوميت
تعيين مجازات
ممنوعيت از داشتن دسته چك
 

اقدام كيفري براي وصول چك : يكي از راه‌هاي اخذ وجه چك، شكايت از چك ثبت نشده مي‌باشد كه توسط دادگاه كيفري اجرا مي‌شود. در فرآيند وصول چك به شيوه كيفري، دارنده چك موظف است در مدت ۶ ماه از تاريخ صدور چك، آن را برگشت زده و گواهي عدم پرداخت را از بانك دريافت نمايد. در صورت عدم دريافت گواهي در اين مدت، ديگر امكان اقدام به وصول چك از طريق رويه كيفري وجود ندارد. پس از اين مرحله، دارنده چك بايد به دادگاه كيفري مراجعه كرده و با ارائه گواهي عدم پرداخت از سوي صادر كننده چك، شكايت خود را ثبت نمايد. لازم به ذكر است كه اين نوع شكايت كيفري تنها مي‌تواند در مقابل صادركننده چك مطرح شود و امكان اعمال اين رويه عليه ضامن يا ظهرنويس چك وجود ندارد. همچنين به نكته توجه داشته باشيد كه برخي از چك‌ها قابليت وصول به شيوه كيفري را ندارند.
 

اقدام حقوقي براي وصول چك : مراحل مسير اقدام حقوقي براي وصول مبالغ مرتبط با چك، همانند ساير دعاوي حقوقي است. ابتدا، شما بايد با پر كردن فرم دادخواست، كه شامل اطلاعات شما به عنوان خواهان دعوي، اطلاعات خوانده دعوي، موضوع دعوي و دلايل خود است، به دفتر دادگاه مراجعه كنيد. دفتر دادگاه سپس براي شما يك نوبت تعيين مي‌كند. پس از بررسي دادگاه اگر راي به نفع شما صادر شود، احتمالاً خوانده دعوي به تجديدنظر خواهد پرداخت. در صورتي كه دلايل كافي نباشد، راي اوليه دادگاه تاييد مي‌شود. تمام اين مراحل از طريق ابلاغيه به طرفين ارسال مي‌شود. سپس، حكم بايد به دفتر اجرائيه دادگاه ارسال شود تا اجرائيه صادر شود. محكوم به مدت ۱۰ روز از تاريخ صدور اجرائيه فرصت دارد كه حكم را اجرا كند و بدهي خود را پرداخت كند. اگر اين كار انجام نشود، طلبكار مي‌تواند درخواست توقيف اموال را ارائه دهد. اگر محكوم به اندازه كافي منابع مالي نداشته باشد كه بشود توقيف كرد، مي‌توان از دايره اجراي احكام، درخواست صدور حكم جلب محكوم را نمود.
 
اقدام از طريق اداره ثبت : يكي از راه‌هاي اجراي چك، روش ثبتي مي‌باشد. بر اساس اين روش و به دليل تلقي “چك” به عنوان يك سند لازم الاجرا توسط قوانين، دارنده چك مي‌تواند در صورت عدم پرداخت صادركننده چك به تعهدات مربوط به مبلغ چك، چك را به اجرا بگذارد. اين روش اجراي چك برگشتي به نام اجرا گذاشتن چك با مفهوم خاص مطرح مي‌شود.
 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۱ شهريور ۱۴۰۳ساعت: ۱۰:۱۳:۲۶ توسط:پرند اميني موضوع: نظرات (0)